Du är här:Start > Kontakta oss > Jobba hos oss

Här kan du läsa mer om våra tre utlysta tjänster:

Biträdande secondhandbutikschef

Vill du vara med i utvecklingen av Roslagens största Secondhandbutik? Då är detta tjänsten för dig! Pingstkyrkans Secondhand drivs i samarbete med PMU och har blivit ett begrepp här i Norrtälje med en stark lokal förankring i samhället och en växande omsättning för varje år. Butiken genererar varje år betydande medel för välgörenhet både i Norrtälje och ut över världen. Men utöver detta så är den också en plats där många fått hjälp att hitta tillbaka in i arbetslivet.

Som biträdande Secondhandbutikschef är din roll dels att bistå butikschefen i hennes arbete med att leda och utveckla butiken och i den rollen ingår en del arbetsledning både av personal och frivilliga. Men utöver detta så är du också en del utav medarbetarteamet och deltar i olika praktiska sysslor med allt från transporter till iordningställande av butik inför försäljningar mm.Butiken har idag två försäljningstillfällen. Det är tisdagseftermiddagar och lördagar. Detta innebär att du som biträdande chef kommer att vara schemalagd varannan lördag.Vi ser gärna att den biträdande butikschefen också kan ta en roll som ansvarig för andaktslivet i butiken och vara med och utveckla den sidan. Därför är tidigare erfarenhet av församlingstjänst eller ledarfunktion i församling med förkunnande roll meriterande.

Barn och ungdomsledare/pastor

Vi är en församling som vill ge barn och ungdomar utrymme i vårt församlingsliv! Detta märks bl.a. på att vi ger utrymme för ungdomarna i vårt gudstjänstliv och att vi satsat på renoverade och utbyggda barnlokaler.

Vi samlar ett trettiotal ungdomar varje fredagskväll och de är en härlig mix mellan ungdomar uppvuxna i församlingen och deras kompisar samt en stor grupp flyktingungdomar. Utöver detta har vi konfirmationsundervisning och lägerverksamhet för ungdomar.

Varannan onsdag möts församlingens mellanstadiebarn till något vi kallar för Club P och en fredag i månaden har vi något som kallas Fredax för barn från sju år och uppåt. Genom dessa aktiviteter når vi en bred grupp av barn i Norrtälje. På söndagarna har vi söndagsskola. Vi arrangerar också barnläger på sommaren.

Nu söker vi någon eller några som vill vara med och forma våra barn och ungdomsverksamheter vidare för framtiden! Vi tänker oss antingen en person som kan ta ett övergripande huvudansvar som pastor på heltid med inriktning på barn, ungdomar och familj alternativt två personer på c:a 50% vardera som barnledare respektive ungdomsledare.

Integrationsprojekt

Hösten 2015 startade församlingen ett projekt för att arbeta med ensamkommande flyktingungdomar i nära samarbete med bl.a. kommunen och Svenska kyrkan. Sedan hösten 2016 har vi haft en anställd projektledare på 25% inom detta projekt. Basen för detta är idag församlingens ungdomsverksamhet på fredagarna där en stadig grupp av ensamkommande ungdomar deltar. Utifrån denna bas handlar tjänsten om att bygga relationer och att stötta de ensamkommande på olika vis. I tjänsten ingår även nätverkande med andra aktörer.

När vi nu ser framåt så ser vi att detta projekt är på väg emot en ny fas och som projektledare får du vara med och söka nya vägar framåt. Du som söker bör vara empatisk med ett socialt engagemang men samtidigt kunna vara tydlig och sätta gränser. Vi tror att det är en fördel om du har en del livserfarenhet och du behöver vara en trygg person som står stadigt i dig själv. Någon form av teologisk utbildning liksom erfarenhet av liknande arbete är meriterande men inte ett måste.

Logga in som medlem

Saknar du inloggningskod kontakta kyrkan på medlem@pingstnorrtalje.se